KAKO NARAVNO POVEČATI TESTOSTERON

Testosteron je hormon, ki je ključnega pomena za moško zdravje.

Testosteron je tisti hormon ki moškega naredi moškega. Testosteron ima širok spekter delovanja:  vpliva na spolnost in libido, na telesno konstitucijo, na razpoloženje in počutje. Skratka testosteron kroji življenje moškega, zato moramo biti nanj pozorni.

Najpogostejši simptomi nizkega testosterona se odražajo kot pomanjkanje želje po spolnosti, nizka raven energije, nizka samozavest, moške “prsi”, prekomerna telesna teža in odsotnost jutranje erekcije.


Ste preveč utrujeni za sex?
Vaš libido ni to, kar je bil včasih? Čutite, da vam zmanjkuje energije? Da, najverjetneje imate nizko raven testosterona!

Nizek testosteron pa ne vpliva samo na spolnost ampak močno poveča tveganja za bolezni srca, sladkorno bolezen, depresijo, povečanje telesne mase ter anemijo. Zato dvig testosterona ne bo le izboljšalo kakovosti vašega življenja, lahko ga dobesedno reši!

Naravno je, da testosteron s starostjo začne počasi upadati, žal pa se zaradi sodobnega načina življa starostna meja pomika navzdol. Dejstvo je, da mnogim moškim začne testosteron naglo upadati že po 30 letu starosti.

Dobra novica je, da lahko telo naravno sprošča več testosterona – na vas pa je, da ukrepate in v to vložite nekaj energije.


Znižajte telesno težo in delež maščevja

Če imate prekomerno telesno težo je veliko več možnosti, da bo vaš nivo testosterona znižan. Presežek sladkorja je največji krivec za epidemijo debelosti. Omejite količin sladkih pijač, predelane hrane, kruha in sadnih sokov in tudi sadja.

Močno predelani ogljikovi hidrati, kot so žita, kruh, testenine, vaflji in druga predelana živila, se hitro razgradijo v krvni sladkor, ki poveča raven inzulina, ki dolgoročno povzroča inzulinsko resistenco. Mnenje strokovnjakov je, da je to razlog številka 1 za večino kroničnih bolezni vključno s pridobivanjem telesne mase.

Na vaš jedilnik dajte meso, jajca, ribe, oreščke in predvsem veliko zelenjave. Jajca in slanina so ponovno v modi!


Visoko intenzivna vadba

Dokazano je, da visoko intenzivna vadba ključno vpliva na povečanje testosterona.
Tu mislimo predvsem vadbo z bremeni. Najboljši odziv dosežemo s kompleksnimi vajami kot so počep, zgibi, sklece ali za tiste bolj vešče, mrtvi dvigi.  Za primeren hormonski odziv so dovolj že dve ali tri vaje. Predlagamo, da vsako vajo izvedete v 4 serijah. znotraj vsake ponovitve izvedete 8 do 10 ponovitev, odmor pa naj ne bo daljši od 60 sekund. Vse skupaj vam ne vzame več kot 20 minut, rezultati pa bodo odlični!


Prehranski dodatki

Zaradi osiromašene hrane, ki jo uživamo je smiselno dodatno uživati nekatere prehranske dodatke, ki imajo v zadostnih količinah kvalitativne učinke na naše telo. Na kratko naj naštejemo samo nekaj izmed njih:
Cink – zelo pomemben za proizvodnjo testosterona.
Vitamin D3 – Izboljša imunsko funkcijo, poveča raven energije in dejansko vpliva na več sto različnih procesov in kemičnih reakcij v telesu. Vpliva na proizvodnjo testosterona.
Izvleček rdečega ginsenga – ta starodavno zelišče vpliva na libido in erekcijo. Znan je tudi kot energetski spodbujevalec.
Magnezij – študije so pokazale, da lahko magnezij zmanjša metabolični sindrom in zmanjša vnetje. Druga študija je pokazala, da ima magnezij neposredno povezavo z ravnijo testosterona.
Omega 3 – ribe in olje znižuje inzulinsko resistenco, omili vnetne procese v telesu, izboljšuje delovanje možganov…

Tu smo našteli le nekaj osnovnih elementov. Predlagamo, da izberete en, kvaliteten dodatek, ki vključuje vse naštete sestavine, ki imajo sinergističen učinek.

Tako torej naravno povečate testosteron, brez umetnih gelov, krem in injekcij. Disciplina in odločnost! In ko boste začeli ne bo več poti nazaj, saj se boste počutili tako dobro, da bo to največja motivacija.

 

Spremljajte nas še naprej – sledijo natančni nasveti za vadbo, nasveti glede prehrane in članek kaj znižuje testosteron.

 

Avtor: Korenjak.net

 

0 komentarjev

Napiši mnenje

Vaš elektronski naslov ne bo objavljen.